باسمه تعالی
پرداخت مالیات با اعمال شاقه!
اینکه پرداخت مالیات از کی و چه زمانی آغاز شده و اولین کسی که مالیات پرداخت کرد چه کسی بود ما دقیقاً خبر نداریم ولی بر اساس گزارشات موجود ظاهراً اخذ مالیات در زمان انسان های اولیه که گروه های اجتماعی کوچک تر از زمان حال بوده اند ، به صورت نقدی وجود نداشته اما هر فرد به طور مستقیم در انجام کارهای عمومی جامعه مشارکت داشته است. هر چند در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست و بدون شک پرداخت مالیات در نهایت به نفع خود ملت است ولی ما این وسط متوجه نشدیم چرا فقط باید مالیات ما کارمندان روی حساب و کتاب باشد و مابقی مالیات شان باید با هزار «ان قلت» و «اما و اگر» و « بگیر و ببند» همراه باشد. نمونه اش همین مربیان فوتبال وطنی و غیر وطنی که باشگاه ها یا فدراسیون پرداخت مالیات شان را تقبل می کنند و صدای کسی هم در نمی آید و اگر در می آید چندان رسا نیست! البته بامزگی ماجرای پرداخت مالیات برخی صنوف هم کمتر از داستان فوتبالیست ها نیست. معاون سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: «میانگین مالیات ابرازی طلافروشان در شش ماهه اول سال حدود 750 هزار تومان برای هر واحد در هر دوره مالیاتی بوده است که به نظر می رسد، رقم ابراز شده کمتر از مبلغ واقعی باشد!» به نقل از جراید
البته داستان مالیات به اینجا ختم نمی شود و چهار نفر هم که تمایل دارند مالیات شان را سر موعد مقرر پرداخت کنند، سنگ هایی جلوی پایشان انداخته می شود در حد سنگ هایی که پارسال سیل با خودش آورده بود. این هوا... نمونه اش همین مالیات استان که در بودجه سال آتی میزان اخذ مالیات از استان آدربایجان شرقی بیشتر از سایر استان ها افزایش یافته است. مسعود پزشکیان در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد: در بحث مالیات استانی استانها در بودجه 96شاهد هستیم که افزایشی در حدود 13.9درصد برای آذربایجانشرقی در نظر گرفته شده است در حالی که متوسط کشوری در این خصوص 9.4 درصد است! حالا چرا این استان باید از سایر استان ها مالیات بیشتری پرداخت کند والله و اعلم... علی ای حال از آنجایی که این افزایش مالیات سرمایه گذاران را از استان فراری می دهد بر اساس رسم معهود و شیوه مالوف چند راهکار و پیشنهاد سوفسطایی ارایه می شود:
الف) سرشکن کردن مالیات: معاون سازمان امور مالیاتی چندی پیش فرموده بودند از بین 4 تا 6 میلیون شغل آزاد، تنها 495 هزار نفر مالیات پرداخت می کنند. ما پیشنهاد می کنیم حالا که مالیات کارمندان سر ساعت و قبل از اینکه حقوق به دستشان برسد برداشته می شود، دولت کلاً بی خیال مالیات اصناف و صنعت شود و مالیات این 495 هزار نفر هم سر شکن شود بین کارمندان... باور کنید رقمی نمی شود.
ب) تعمیم امورات ثواب: از آنجا که امورات دولت معمولاً بر مبنای حساب و کتاب است و این میزان افزایش حتماً با جیسب مردم سازگار است، پیشنهاد می شود این امر ثواب را در سایر موارد نیز تعمیم داده و روی قبوض آب، برق، گاز و تلفن هم اثار و برکات آن گنجانده شود.
پ) مالیات اختیاری: از آنجایی که گرفتن مالیات از سایر اقشار دردسر ها و گرفتاری های خاص خودش را دارد و به شیکی و سادگی اخد مالیات از کارمندان نیست، پیشنهاد می شود جلوی در ادارات مالیات یک کارت خوان قرار دهند و صاحبان اصناف همه ساله تا قبل از 31 تیر با توجه به در آمد و وسع شان در صورت صلاحدید(!) کارت بکشند و مالیات پرداخت کنند. البته اگر از این سامانه های ستاره دار هم اختراع شود بد نیست. مثلاً # خیرشو بینی * مبلغ مالیات *495*